EESZT, E-recept tájékoztató

Kedves Pácienseink!

Amennyiben rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval, bármikor meg tudják tekinteni a rendszerbe felkerült leleteiket, receptjeiket.

Be tudják állítani a leleteikhez, egészségügyi adataikhoz való hozzáférési jogosultságokat. Itt több szinten lehet engedélyezni, korlátozni a hozzáférést.

Én személy szerint nem javaslom a korlátozást, mert egy sürgősségi, vagy akut helyzetben nagyban megkönnyítheti az ellátást, ha akár én, akár az Önöket nem ismerő, de éppen ellátó orvos hozzáférhet az előzményi adataikhoz.

A rendszerben tárolt adatokhoz csak Önök, illetve a kezelőorvos fér hozzá.

Önök azt is be tudják állítani, hogy e-mail értesítést kapjanak, amennyiben új leletük, e-receptjük érkezik.

Az oldal, ahol ezeket meg tudják tekinteni, illetve be tudják állítani a következő:

https://eeszt.gov.hu majd a jobb felső sarokban található „Bejelentkezés” gombra kattintva kell megadni a szükséges adatokat.

Amennyiben e-recept felírás történt, a receptet bármelyik patikában kiválthatja az a személy, akinek a nevére szól, TAJ-kártyával és személyi igazolvánnyal.

Amennyiben más váltja ki a felírt receptet, akkor szükség van a beteg TAJ-számára és a kiváltó személyi igazolványára.

Nagyon javaslom az Egészségablak alkalmazást, mely Iphone-ra és Android-ra is elérhető. lelet érkezésekor azonnali értesítést küld, ahogy recept érkezésekor is. Receptet az alkalmazásból közvetlenül is ki tudnak váltani a patikában, az alkalmazásban megjelenő recept vonalkódja segítségével.