Ügyeleti rendszer változás

Kedves Páciensek!

2024. október 1-től, a kormány döntése értelmében, Budapesten is az ország többi részében működő ügyeleti rendszer veszi kezdetét. Ezzel lényegében megszűnik a hosszú évek óta működő 24 órás ügyelet Zuglóban is.

Ügyeleti ellátást igénylő panasz esetén a 1830 -as telefonszámot hívhatják.

Pontos információnk sajnos nekünk háziorvosoknak sincs, hogy mikor ki fog ilyen esetben tanácsot, segítséget adni, annak ellenére, hogy holnap indul az új rendszer.

Az egészen biztos(nak tűnik egyelőre), hogy hétköznapokon 16-22 óra között lesz ügyeleti ellátás a korábban megszokott Hermina út 7. szám alatti rendelőintézetben, melyet az OMSZ irányításával háziorvosok (vagy más orvosok) fognak biztosítani.

22 órától, másnap reggel 8 óráig az OMSZ biztosít ügyeleti ellátást (orvos?, mentőtiszt?)

Sürgősségi esetben továbbra is a mentőket kell hívni a 112-es számon.

Amennyiben úgy ítélik meg, hogy ez az ügyeleti rendszer visszalépés a korábbi rendszerhez képest (ahogy egyébként a budapesti háziorvosok többsége így gondolja), javaslom, hogy forduljanak önkormányzati képviselőjükhöz, polgármesterükhöz, vagy akár országgyűlési képviselőjükhöz, hogy ha van rá lehetőségük biztosítsák a továbbiakban is a 24 órás, de legalább az új rendszerben biztosított 16-8 óra közötti időszak mellett a 8-16 óra közötti időszakra is az ügyeleti ellátás lehetőségét Zuglóban.

Bízunk benne, hogy a kezdeti, bizonyára majd fennálló bizonytalanságok után a rendszer ismét olajozottan fog működni, mindenki megelégedésére.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatója, milyen esetben, kihez forduljanak.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeleti helyszíneinek listája.