Rendelési idő változások

Kedves Pácienseink!

A pénteki rendelések, illetve a rendelési idő egyéb változásai az alábbiak szerint alakulnak:

2020. január 17-én, pénteken, délután nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Domán Mária.

2020. január 20-21-én szabadságon leszünk, helyettesít: Dr. Szótér Erzsébet, saját rendelési idejében, H: 8:00-11:30, K: 16:00-19:30, előjegyzés alapján. Tel.: 273-24-82

2020. január 24-én, pénteken, délelőtt nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Lukács József.

2020. január 31-én, pénteken, délután lesz rendelés.

2020. február 7-én, pénteken, délelőtt nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Domán Mária.

2020. február 14-én, pénteken, délután lesz rendelés.

2020. február 21-én, pénteken, délelőtt nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Lukács József.

2020. február 24-26-ig nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Szótér Erzsébet, saját rendelési idejében.

2020. február 28-án, pénteken, délután nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Domán Mária.

 

 

Oltások!

Kedves Pácienseink!

Megérkeztek a 2019-es inlfuenza elleni oltóanyagok. Aki szeretné magát beoltatni és még nem tette meg, rendelési időben, külön előjegyzés nélkül megteheti.

Akinek valamilyen rizikófaktora van (krónikus légúti megbetegedés, asthma, COPD, szívbetegség, cukorbetegség, idegrendszeri kórképek), vagy egyszerűen csak 60 éven felüli, érdemes a tüdőgyulladás elleni oltást (Prevenar13) is beadatni. Sajnos ez az oltás nem ingyenes, de csak egyszer kell beadni és jó eséllyel véd a tüdőgyulladás egyik legsúlyosabb formája ellen. A teljes védelem érdekében ez után az oltás után szükséges egy másik típusú beadása is (Pneumovax), minimum 2 hónappal később. Aki korábban már kapott Pneumovax oltást, annak is szükséges lenne a védelmet kiegészíteni egy, egy alkalommal adott Prevenar 13 oltással.

Ezeket az oltásokat receptre fel kell írni, és ki kell váltani. Ez után beadható, akár az influenza elleni oltással egy időben is. Ezért kérem, ha ez az oltás is érdekli, jelentkezzen nálunk, felírjuk és kiváltás után az influenza elleni oltással egy időben, vagy ha azt már megkapta, attól függetlenül beadjuk.

Jó hír, hogy Zugló önkormányzata, 2017. január 1-től, a 70 éven felüli, zuglói lakosok számára támogatja a pneumococcus elleni oltások megvásárlását. Az oltóanyagot meg kell venni, majd a vásárlást igazoló blokkal és a háziorvos által kiállított igazolással az Önkormányzattól visszaigényelhető az oltóanyag ára!

Felhívnám figyelmüket, hogy a kullancs okozta encephalitis elleni védőoltás beadásának optimális időszaka is az őszi, téli időszak (ilyenkor nincs kullancs). Ezért ha valaki ebben az oltásban is gondolkodik (és érdemes gondolkodni, különösen annak, akinek kertje van, vagy szeret kirándulni), az kérheti ennek az oltásnak a felírását is, mely szintén beadható, akár az influenza elleni oltással egy időben.

Fenti oltásoktól függetlenül, azok számára, akik még nem estek át a fertőzésen szintén javaslom a bárányhímlő elleni védőoltás beadatását. Különösen javasolt ez fiataloknak, legfőképpen még a gyermekvállalást megelőzően, illetve ha már van gyermekük, vagy van gyermek a környezetükben, aki még nem esett át a bárányhímlő fertőzésen. Tudni kell az oltásról, hogy ezzel nem csak a bárányhímlő előzhető meg, hanem annak későbbi, kellemetlen velejárója, az övsömör is. Az oltás részleteiről, beadhatóságáról, kérem érdeklődjenek elérhetőségeinken!

Receptek, egyéb iratok portára

Kedves Pácienseink!

Mától (2019. szeptember 11.) a telefonon, e-mailben, honlapon keresztül kért/megbeszélt recepteket, beutalókat, egyéb dokumentumokat az adatvédelmi szabályok szigorodása és technikai okokból nem tesszük a portára, azok tőlünk rendelési időben, vagy szükséges esetben a váltótársunktól (Dr. Szótér Erzsébet, ellentétes műszakban rendel) vehető csak át.

Megértésüket köszönjük!

Vastagbél(rák) szűrés

Kedves Pácienseink!

Kérem, aki kapott meghívólevelet a szűrővizsgálatra, jelentkezzen a mintavételi csomagért, és éljen a lehetőséggel. A szűrőprogram keretében, pozitív minta esetén, valamelyest gyorsabb a további kivizsgálásra bejutás is, ezért mindenképpen javaslom a részvételt. Kérem, aki személyesen nem érintett, de a lakóhelyén, családjában más érintett lehet, aki ugyanakkor nem használja az internetet, nem iratkozott fel a hírlevelünkre, nem olvassa az aktuális híreinket,  azoknak is hívják fel a figyelmét, ha kaptak meghívólevelet, jöjjenek!

Elindult a vastagbélrák-szűrési program, melynek keretében, az ÁNTSZ által listázott személyek meghívót kapnak a vizsgálatra.

Ehhez nem kell mást tenniük, mint a kapott meghívólevéllel, rendelési időben elfáradnak hozzánk (ha csak emiatt jönnek, nem szükséges időpont foglalás), ahol átadjuk a mintavételhez és a beküldéshez szükséges eszközöket.

A minta feladása után 2 héttel érdeklődhetnek az eredmény felől, szintén nálunk.

Kérjük, amennyiben széklet vér vizsgálatuk az elmúlt 0,5-1 évben nem volt, éljenek a lehetőséggel!