Receptek, egyéb iratok portára

Kedves Pácienseink!

Mától (2019. szeptember 11.) a telefonon, e-mailben, honlapon keresztül kért/megbeszélt recepteket, beutalókat, egyéb dokumentumokat az adatvédelmi szabályok szigorodása és technikai okokból nem tesszük a portára, azok tőlünk rendelési időben, vagy szükséges esetben a váltótársunktól (Dr. Szótér Erzsébet, ellentétes műszakban rendel) vehető csak át.

Megértésüket köszönjük!

Szabadság 09.20-tól 10.06-ig

Tájékoztatom Önöket, hogy 2019. szeptember 20-tól (péntek) 2019. október 6-ig (hétfő) szabadságon leszünk.

A helyettesítés rendje az alábbiak szerint alakul:

2019. szeptember 20, péntek, délelőtt: Dr. Lukács József ( Tel.: +3612732486)

2019. szeptember 23-tól 2019. szeptember 26-ig, (H-CS), illetve

2019. szeptember 30-tól 2019. október 3-ig (H-CS):  Dr. Szótér Erzsébet, saját rendelési idejében, (H, SZ: 8:00-11:30 ; K, CS: 16:00-19:00) előjegyzés alapján. Előjegyzés személyesen, vagy telefonon kérhető a +3612732482 -s telefonszámon.

2019. szeptember 27-én, pénteken, délután, Dr. Domán Mária (Tel.: +3612732486)

2019. október 4-én, pénteken, délelőtt, Dr. Domán Mária (Tel.: +3612732482)

Kérem megfelelő időben gondoskodjanak a rendszeresen szedett gyógyszereik felíratásáról, illetve az esetlegesen szükséges adminisztratív teendőkről, hogy a helyettesítés alatt csak indokolt esetben legyen szükségük a helyettest felkeresni!

Megértésüket köszönjük!

Rendelési idő változások

Kedves Pácienseink!

A pénteki rendelések, illetve a rendelési idő egyéb változásai az alábbiak szerint alakulnak:

2019. szeptember 13-án, pénteken, délután nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Lukács József

2019. szeptember 20-án, pénteken, délelőtt nem lesz rendelés, helyettesít: Dr. Lukács József

2019. szeptember 23-tól (hétfő) – 2019. október 6-ig (vasárnap) szaabdságon leszünk. Helyettesít: Dr. Szótér Erzsébet, saját rendelési idejében, előjegyzés alapján (+3612732482), illetve

2019. szeptember 27-én, pénteken, délután Dr. Domán Mária

2019. október 4-én, pénteken, délelőtt: Dr. Domán Mária.

2019. október 11-én, pénteken, délután lesz rendelés.

 

Vastagbél(rák) szűrés

Kedves Pácienseink!

Kérem, aki kapott meghívólevelet a szűrővizsgálatra, jelentkezzen a mintavételi csomagért, és éljen a lehetőséggel. A szűrőprogram keretében, pozitív minta esetén, valamelyest gyorsabb a további kivizsgálásra bejutás is, ezért mindenképpen javaslom a részvételt. Kérem, aki személyesen nem érintett, de a lakóhelyén, családjában más érintett lehet, aki ugyanakkor nem használja az internetet, nem iratkozott fel a hírlevelünkre, nem olvassa az aktuális híreinket,  azoknak is hívják fel a figyelmét, ha kaptak meghívólevelet, jöjjenek!

Elindult a vastagbélrák-szűrési program, melynek keretében, az ÁNTSZ által listázott személyek meghívót kapnak a vizsgálatra.

Ehhez nem kell mást tenniük, mint a kapott meghívólevéllel, rendelési időben elfáradnak hozzánk (ha csak emiatt jönnek, nem szükséges időpont foglalás), ahol átadjuk a mintavételhez és a beküldéshez szükséges eszközöket.

A minta feladása után 2 héttel érdeklődhetnek az eredmény felől, szintén nálunk.

Kérjük, amennyiben széklet vér vizsgálatuk az elmúlt 0,5-1 évben nem volt, éljenek a lehetőséggel!

EESZT, E-recept tájékoztató

Kedves Pácienseink!

 

Immár több, mint egy éve, kisebb-nagyobb bizonytalanságokkal, de elindult és működik az EESZT rendszere.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy (elvileg) minden, az OEP finanszírozott rendszerben keletkezett leletük, receptjük felkerül az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térbe (EESZT).

Így, amennyiben rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval, bármikor meg tudják tekinteni a rendszerbe felkerült leleteiket, receptjeiket.

Be tudják állítani a leleteikhez, egészségügyi adataikhoz való hozzáférési jogosultságokat. Itt több szinten lehet engedélyezni, korlátozni a hozzáférést.

Én személy szerint nem javaslom a korlátozást, mert egy sürgősségi, vagy akut helyzetben nagyban megkönnyítheti az ellátást, ha akár én, akár az Önöket nem ismerő, de éppen ellátó orvos hozzáférhet az előzményi adataikhoz.

A rendszerben tárolt adatokhoz csak Önök, illetve a kezelőorvos fér hozzá.

Önök azt is be tudják állítani, hogy e-mail értesítést kapjanak, amennyiben új leletük, e-receptjük érkezik.

Az oldal, ahol ezeket meg tudják tekinteni, illetve be tudják állítani a következő:

https://eeszt.gov.hu majd a jobb felső sarokban található “Bejelentkezés” gombra kattintva kell megadni a szükséges adatokat.

Amennyiben e-recept felírás történt, a receptet bármelyik patikában kiválthatja az a személy, akinek a nevére szól, a papír alapú recept nélkül is, TAJ-kártyával és személyi igazolvánnyal.

Amennyiben más váltja ki a felírt receptet, akkor szükség van a felírási igazolásra (jelenleg ez még a papír alapú receptnek felel meg).